Et nyt tag

Står du overfor at skulle skifte dit tag? Så er der typisk flere ting du skal overveje inden du går i gang. Det at skifte tag er ofte en større økonomisk beslutning. Derfor er det vigtigt at vælge nogle håndværkere du kan stole på og som leverer et godt stykke arbejde, der holder mange år fremover. Det kan derfor være en god ide at undersøge om de håndværkere du vælger er dækket af byg garanti ordningen, da man i tilfælde af fejl eller mangler er dækket op til 150.000 kr. pr. byggesag. Byg garantiordningen dækker op til 3 år for synlige fejl og op til 10 år for skjulte fejl. Du får derfor et godt sikkerhedsnet, når du vælger en håndværker, der er dækket af Byg Garantiordningen.    

Kender du alle de dine muligheder? 

Taget på dit hus udgør en stor del af det visuelle indtryk af et hus. Skal dit tag ikke kun beskytte mod vind og vejr, men også se flot ud, så er det en god ide at undersøge de forskellige muligheder, som passer til dit hus. Det er nemlig efterhånden muligt at få flere farvevarianter indenfor forskellige tagmaterialer. De fleste er bekendt med at teglsten kan fås i forskellige farver samt med og uden højglans. Det er derimod de færreste, der er kender til, hvor let man kan få tage med beplantning eller med forskellige farver. 

Et tag med beplantning er giver god mening i forhold til at forsinke afløbet af vand fra taget. Det letter trykket på din kloak og mindsker risikoen for at den løber over når der sker større regnskyld. De grønne planter er medvirkende til at beskytte det underliggende tag i mod solens UV- stråler, hvilket forlænger tagets levetid.

Ønsker du et mere eksklusivt look med et kobbertag, så er det også muligt at få rullet et på, som del af et tagpap tag. 

 

 

 

Udnyt det fulde potentiale i dit hus 

Når du skal skifte tag er det oplagt også at få tænkt de øverste kvadratmeter under taget med ind i planerne. I mange tilfælde er der mulighed for at udvide med nogle kvadratmeter bolig uden en alt for stor ekstra regning.

Det er typisk boligforeninger med tørrelofter, villaer med loftrum eller huse, hvor der skiftes fra et fladt til skråt tag, som der kan drage fordel af at kunne udvide med nogle ekstra beboelseskvadratmeter eller hele lejligheder.  

Mange vælger at få tilbygget en ekstra etage når de får renoveret deres tagkonstruktion. På den måde kan du hente noget af udgiften til renoveringen tilbage i en forøget værdistigning af huset. Nogle boligforeninger vælger helt at finansiere skiftet af taget igennem salget af de nye lejligheder som fremkommer.   

Set fra et rent håndværksmæssigt synspunkt er det ganske let at indrette en ny etage når man skifter tagkonstruktionen. Der skal selvfølgelig arbejdes med nogle flere detaljer i forhold til arbejdet under taget med etablering af en isoleret øverste sal med en trappe. Så er der ekstra luft i budgettet og mangler du et ekstra værelse, så kan det være en god ide at udvide med en ekstra etage.